2024 KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı

KPSS Sonuçlarını merakla bekleyen memur adayları için ÖSYM'den sevindiren haber geldi. Herkesin heyecanla beklediği KPSS Önlisans sonuçları açıklandı. Sonuçlarınızı öğrenmek için gerekli bilgileri haberin devamında bulabilirsiniz.

2024 KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı

Bir yıl boyunca sabırla çalışan ve bu günü bekleyen bekleyen memur adayları için 2024-KPSS ön lisans sonuçları sonunda açıklandı. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan  duyuruya göre, 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024-KPSS Ön Lisans'a ait sonuç değerlendirme işlemleri sonunda tamamlandı. 

Sınav sonuçlarını heyecanla bekleyen adaylar:  ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden kimlik numaraları ve şifrelerini girerek sonuçlara ulaşabilir. 

Adaylar Cevap Kağıtlarını da Görebilecekler

2024-KPSS Ön Lisans'a katılan tüm adaylar, cevap kağıtlarını ve  yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen aday cevaplarına ve soruların doğru yanıtlarına ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden erişilebilirler. Fakat erişim süresi sadece 10 gün olarak belirlenmiştir. Bu yüzden adayların acele etmesi gerekiyor. 

Cevap kağıtlarına ulaşmak isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak ilgili sınavı ve "cevap kağıdı görüntüleme" ekranını seçebilir ve  sınavda işaretleme yaptıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretledikleri şıkları,  işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen sonuçları görebilirler. 

Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayımlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıklayarak, her soru için özel olarak açılan ayrı bir pencerede soru kökünü, cevap şıklarını ve soruya kendilerinin vermiş olduğu yanıta kolaylıkla ulaşabilecekler. 

Soruları merak edenler ise , her adayın sınavda kullanmış olduğu kitapçığın soru ve seçenek diziliminde bulabilecekler. 

Adaylar aynı  sayfada, testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları hesaplanarak elde edilen ham puanları da görebilecekler. 


Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

1994 yılında Burdur' da doğdum. 2012 yılında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Almanca öğretmenliği eğitimi almaya başladım. Çocukluğumdan beri okumayı ve fikirlerimi yazarak ifade etmeyi seviyorum. ve kelimelerin dünyayı değiştirme gücüne inanıyorum. Yazılarımla başkalarına ilham vermek ve zamanın testinden geçecek bir miras bırakmak istiyorum