Verimli Bir Gün Geçirmek İçin Bunları Uygula!

Verimli bir gün geçirmek iş ve sosyal hayatınızı dengelemenizi ve yoğun bir çalışma gününde bile kendinize vakit ayırarak rahatlamanızı sağlar. Bu nedenle verimli bir gün geçirmek için bu taktikleri mutlaka okuyun.

Verimli Bir Gün Geçirmek İçin Bunları Uygula!
reklam

İşlerimizi düzenli bir şekilde halletmek ve daha verimli yaşamak, hedeflere daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmamızı kolaylaştırır. Zamanı iyi kullanmak  gün içinde daha az dağılmamızı ve kendimizi daha dengeli bu hissetmemizi sağlar. Bu durum daha motive ve mutlu  bir hayat sürmemize yardımcı olur. Ayrıca  hem kişisel ve sosyal hayatımızda hem de  iş hayatında daha başarılı ve üretken bir birey olmamızı sağlar. 

1. Erken Uyan ve Sabah Rutini Oluştur: Güne erken başlamak;  kendine zaman ayırman ve güne güzel bir başlangıç yapman için iyi bir fırsattır. Bu nedenle sabah erken kalkıp güne  namaz kılarak, dua ederek  huzurlu bir şekilde güne başlayabilirsin. Namaz ve dua ile Allah ile güçlü bir bağ kurarsın.İbadetler kalbinde ve ruhunda tarifsiz bir huzur duymanı ve içsel huzuru yakalamanı sağlar.

Meditasyonla rahatlamayı da tercih edebilirsin. Daha sonra yürüyüş, esneme egzersizleri veya yoga gibi hafif enerjini yükseltecek ve bedenini canlandıracak bir sportif faaliyetle enerjini yükseltebilirsin. Sabah saatlerinde yapılabilecek en iyi faaliyet vücudu açan ve rahatlatan bir esneme egzersizidir. Bu egzersizler vücudunuzu rahatlatarak kas ve eklem ağrılarınızın geçmesini sağlayacaktır. Ayrıca yavaş ve yormayan hareketler olduğu için güne daha rahat başlamanızı sağlayacaktır. Egzersizin ardından  duş alarak, ferahlayabilir ve sevdiklerinle birlikte sağlıklı bir kahvaltı yaparak güne daha enerjik ve zinde başlayabilirsin. 

2.  Plânlı Yaşa: Günün başında, yapman gereken işleri önem derecesine göre acil, çok acil ve acil olmayan şeklinde  sıralayarak bir yapılacaklar listesi oluşturmak gününüzü verimli geçirmenizi sağlayacaktır. Tüm başarılı insanların her zaman belirli bir plânları ve düzenli rutinleri vardır. Düzenli bir günlük plânlama hedeflerine kolayca odaklanmalı ve dikkatinin daha az dağılmasını sağlar.  

reklam
reklam

3. Önemli İşlerini Erkenden Bitirmeye Çalış: Güne en zor veya en önemli işleri yaparak başla. Günün en verimli saatleri ve kendimizi en enerjik hissettiğimiz zaman sabah saatleridir. Bu nedenle günün en zor işlerini sabah  saatlerinde yaptığında kendini daha verimli ve özgüvenli hissedersin. Bu da tüm gününü daha iyi geçirmeni sağlar.  

4. Yaşam Alanını Sadeleştir: Evindeki ve çalışma alanındaki fazlalıklardan kurtularak kendine alan aç. Çalışma, yeme içme ve dinlenme alanlarını ayır ve hep aynı  alanda çalış. Kendine bir ofis havası veren küçük bir çalışma alanı yarat. Bu alanda okuma, yazma, içerik üretme ve plânlama, günlük tutma, ders çalışma, haftalık program yapma, harcamaları ve gelir gider dengesini hesaplama  gibi hayatını düzene sokacak ve mental gücünü arttıracak işlerini bu alanda daha konforlu bir şekilde  yapabilirsin. 

5. Dengede Kal: Gün içinde ruhsal ve fiziksel olarak dengede kalmak için sağlıklı beslen, bol su iç ve mutlaka mola vererek rahatla. Molalarda çay ve kahve içerek ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketerek enerjini arttırabilirsin. Gün içinde yürüyüş yaparak ve hareket ederek enerjini yükset tut. 

6. Vizyon Sahibi Ol:  Kendinin en gelişmiş kişiliğini gün içinde hayal et ve bu kişi gibi hareket etmeye çalış.  Yaptığın işi de tıpkı olmayı hedeflediğin mutlu ve başarılı kişiliğin gibi  en iyi şekilde yapmaya çalış. Bunu alışkanlık haline getirdiğinde çalışma kaliten ve verimliliğin inanılmaz derecede artacaktır. 

7. Olumsuz Konuşmalardan Uzak Dur: Gün içinde enerjini düşürecek olumsuz insanlarla iletişimini en aza indir. Negatif olayları dinlemekten, sosyal medyada ve televizyonda negatif haberler izlemekten kaçın. Sadece işine ve  anlarına odaklan. Pozitif ol, mutlu olduğun anları ve gelecekle ilgili hayallerini düşün. 

8. Çözüm Odaklı Ol: Gün içinde yaşadığın tüm sorunlarda çözüm odaklı olmaya çalış. Sorunları büyütme ve üstesinden gelmek için çabala. Mantıklı ve yapıcı taraf sen ol. İlk adımı at ve özgüvenli bir şekilde işini yap.  Her sorununun arkasında bir fırsat gizlendiğini unutma. Krizleri fırsata çevirmeye çalış. 

9. Verimliliğini Arttır: Yaptığın işlerde kendini daha çok  sorgula, yaptığın işi daha iyi nasıl yapabileceğini kendine sık sık sor. Bu şekilde düşünerek verimliliğini arttıracak birçok yeni  fikir bulacaksın. 

10. Yenilikçi Ol:  Yaratıcı düşünmeyi bilinçli olarak öğren ve yenilikçi ol. Üretkenliğini ve yaratıcılığını geliştirecek bir işle uğraş. Belki de  bunu ilerde geliştirerek yeni bir işe bile dönüştürebilirsin. Geleceğine yatırım yapabileceğin konular hakkında ve işini nasıl geliştirebileceğin hakkında yeni fikirler üret. 

11. Farklı Ol: Dün yaptıklarından farklı bir şey yap. Kişiliğini geliştireceğin yeni bir video izle, kitap oku, hiç gitmediğin bir yere git, hiç denemediğin yeni bir şeyi dene, farklı bir yemek pişir yada yeni bir giyim tarzı dene. Dünkü halinden daha iyi olmak için yenilenmeyi unutma. Kendini her yeni günde güncelle, dünden daha mutlu hissetmek için birşeyler yaparak yenilen ve hayatı kaçırma.